CYNBEL moet afscheidsshow uitstellen

CYNBEL, de band van Timon Hoitink, Ricardo te Kolste en Wolter Jetten timmert al sinds 2008 aan de weg. Sinds 2014 maken ze eigen muziek en treden ze op onder de naam CYNBEL. In de afgelopen zes jaar traden ze op in het voor- of naprogramma van onder andere The Golden Earring, Stereophonics en Kensington. Daarnaast deden ze mee aan de Popronde, stonden met een eigen show in Paradiso en brachten in 2018 hun eigen EP Unspoken Tales uit. Half maart kwam de laatste single Kosmonauts uit.

Kosmonauts is niet zomaar de laatste single, het is de allerlaatste single die de band uit zal brengen. Enige tijd geleden is besloten om te stoppen en werd een afscheidsshow aangekondigd op 11 april in De Hofnar in hun thuisdorp Aalten. Alleen door alle gedoe met de maatregelen rond de uitbraak van Corona is besloten dat concert voor onbepaalde tijd op te schorten, maar het komt er wel, vertrouwde gitarist Ricardo me toe tijdens het onderstaande gesprek. Net als iets wat ze nu wel gaan doen de elfde.

Het gesprek met Ricardo vond plaats in mijn radioprogramma 8opZondag op Optimaal FM. Iedere zondag van 12.00 uur tot 14.00 uur te beluisteren. Na de uitzending werd een artikel gepubliceerd bij REGIO8, het regionaal mediacentrum waar Optimaal FM onderdeel van is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *