Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Voor REGIO8 ben ik in het voorjaar van 2018 intensief bezig geweest met de gemeenteraadsverkiezingen. Omdat ik in Doetinchem woon en er goed thuis ben in het reilen en zeilen van de gemeentepolitiek, was ik op 21 maart de verslaggever voor deze gemeente. Omdat we de uitzending van 18 uur al grotendeels in het teken wilden hebben van de verkiezingen, ben ik overdag naar een stembureau geweest. Ik trof het: In Doetinchem was er een nieuw stembureau op een bijzondere locatie, namelijk de postkamer van het oude postkantoor.

Uiteraard hield het daarna niet op. REGIO8 is een jong en ambitieus mediabedrijf en dus was ruim van te voren besloten om ieder uur een live-uitzending te maken van de uitslagenavond in de gemeentes waar we de omroep voor zijn: Montferland, Oude IJsselstreek en ook Doetinchem. Collega’s van mij stonden in het gemeentehuis in Didam en de DRU Cultuurfabriek in Ulft om verslag te doen, ik stond in het Werkcafé op het stadhuis in Doetinchem. In Ulft, waar onze studio’s zitten, was het zenuwcentrum waar gezorgd werd dat alles op tijd te zien was.

Na deze avond keerde de rust even terug: Er moest geformeerd gaan worden, voorafgegaan door een informatie. Maar ook daaraan komt een keer een einde. Op woensdag 11 april 2018 werd bekend dat de voortzetting van de coalitie uit de periode 2014-2018 het advies was.

Een ruime maand later was de formatie ten einde. CDA, VVD, D66, GroenLinks en ChristenUnie/SGP konden op 14 mei de oude coalitie voortzetten, voorzien van vers bloed en beginnen aan een nieuwe bestuursperiode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *